Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزارس فارس از همدان، منصور ستوده ظهر امروز در شورای حفاظت از منابع آب استان که با حضور حمیدرضا حاجی‌بابایی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، دادستان، فرماندار، مدیرکل مدیریت بحران استان، شهردار و چند تن از مدیران دستگاه‌های اجرایی در سد اکباتان برگزار شد اظهار کرد: کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشک دنیا قرار گرفته و از طرفی، توزیع بارش نیز در کشور به لحاظ مکانی و زمانی ناهمگون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: طبق ایستگاه‌های باران‌سنجی شرکت آب منطقه‌ای همدان طی سال آبی جاری در استان ۲۸۰ میلیمتر بارندگی داشته‌ایم که در مقایسه با ۴۶۹ میلیمتر بارش سال گذشته ۴۰ درصد کاهش یافته و استان وارد تنش آبی شده که صرفه جویی در مصرف آب در همه بخش‌ها ضروری است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با بیان اینکه رواناب به خصوص منابع آب ورودی به سدهای استان کاهش شدیدی داشته است گفت: سدهای اکباتان و آبشینه به عنوان تامین کننده آب شرب، از مهرماه قادر به تامین آب نبوده و احتمالا در آبان ماه خشک می‌شود، لذا با ادامه روند موجود تامین آب شرب با مشکلاتی مواجه خواهد شد. 

وی با بیان اینکه سد اکباتان همدان با کاهش ذخیره آبی نسبت به ماه‌های گذشته مواجه شده است افزود: حجم سد اکباتان در حال حاضر به ۱۴ میلیون متر مکعب کاهش یافته و ۴۲ درصد از ذخیره سد پر شده است.

ستوده یادآور شد: حجم رواناب ورودی به سد اکباتان نسبت به سال گذشته به یک سوم کاهش یافته به طوری که در سال گذشته حدود ۶۴ میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه سد اکباتان شده که این میزان در سال جاری به ۲۴ میلیون مترمکعب کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: وضعیت منابع آبی استان همدان نسبت به سال‌های گذشته با کاهش جدی مواجه است که انتظار می‌رود صرفه‌جویی لازم برای جلوگیری از بروز بحران توسط مصرف کنندگان آب در بخش شرب، کشاورزی و صنایع و خدمات انجام شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان ضمن تاکید بر اینکه به دلیل کمبود بارندگی در سال آبی جاری و وقوع خشکسالی کشت دوم محصولات کشاورزی در استان ممنوع است گفت: کشت پاییزه در اراضی پایین‌دست سد‌های اکباتان و سایر سدهای تامین کننده آب شرب ممنوع است.

وی با اشاره به اینکه همدان امسال از ذخایر آبی مناسبی برخوردار نیست و باید صرفه‌جویی و رعایت الگوی مصرف در اولویت قرار گیرد عنوان کرد: تلاش بر این است برای تابستان امسال علاوه بر تامین منابع آب جایگزین ذخیره مناسبی را در سدهای استان همدان نگه‌ داریم تا دچار مشکل نشویم.

ستوده با بیان اینکه ۳۰ درصد از حجم سد نعمت‌آباد پر است خاطرنشان کرد: حجم فعلی سد آبشینه نیز ۲.۷ میلیون مترمکعب است که ۵۵ درصد از حجم کلی آن پر است و با توجه به مصرف روزانه آب شرب شهرهای همدان، این سد نیز در مهرماه آبی برای برداشت نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه ۵۲ درصد حجم سد سرابی تویسرکان پر شده و حجم فعلی آن ۴.۸ میلیون متر مکعب است گفت: ۹۴ درصد از مخزن سد کلان ملایر پر آب است و ۴۲ میلیون مترمکعب آب پشت سد کلان ذخیره شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان تأکید کرد: برای حفاظت از منابع آب‌های زیرزمینی نیز باید با نگرشی جدی و اساسی به قانون احیا و تعادل بخشی توجه کنیم تا بتوانیم در پایان سال جاری مطابق تکلیف تعیین شده از سوی شرکت مدیریت منابع آب، ذخیره و صرفه جویی در مصرف آب داشته باشیم.

وی اظهار کرد: جلوگیری و برخورد با تخلفات در حوزه منابع  آب زیر زمینی نظیر انسداد چاه‌های غیر مجاز، توقیف ادوات حفاری غیرمجاز و نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌های دارای پروانه بهره‌برداری به منظور کنترل میزان برداشت آب نیز باید جدی‌تر از سال‌های گذشته در دستور کار قرار گیرد.

ستوده با بیان اینکه بیشترین میزان مصرف آب در استان به دو بخش کشاورزی و خانگی اختصاص دارد که این امر نشان از ضرورت اصلاح جدی الگوی مصرف آب در این بخش و جلوگیری از کشت محصولات پرآب‌بر و کشت دوم را دارد افزود: با نظارت درست و برنامه‌ریزی مناسب در حوزه حفاظت و بهره‌برداری، انتظار می‌رود امسال حداکثر بهره‌وری را از امورهای منابع آب و به ویژه گروه‌های گشت و بازرسی شاهد باشیم.

وی با بیان اینکه بر اساس طرح اضطراری آب‌رسانی به همدان، موضوع تأمین آب از چاه‌های منطقه خالق‌وردی و دره مرادبیک مد نظر قرار گرفت اظهار کرد: این طرح چند سال گذشته مطرح شد و پس از‌ ظرفیت‌یابی و شناسایی چاه‌ها در ۷۰ کیلومتری منطقه خالق‌وردی حفاری آغاز شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان ادامه داد: لوله‌گذاری طرح اضطراری به طور کامل انجام شده و تنها نصب تعدادی شیرآلات و همچنین بخشی از کارهای تصفیه‌خانه طرح باقیمانده که در تلاش هستیم هرچه سریعتر شیرآلات نصب و عملیات سیویل انجام شود.

وی اضافه کرد: طرح ضربتی تامین آب شرب همدان به طول ۷۰ کیلومتر از مخزن کیتو تا مخزن انصارالامام در حال اجراست تا بتوانیم در تابستان بخشی از تنش آبی حاکم بر استان را مدیریت کنیم.

ستوده افزود: با توجه به بروز خشکسالی و کمبود منابع آب سطحی و زیرزمینی در سال جاری و به منظور تامین کوتاه مدت آب شرب باید به سمت شناسایی چاه‌های کشاورزی که امکان استفاده آن برای شرب است رفت و آنها را از کشاورزان اجاره کرد تا در موقع بحران بتوان از آنها بهره برد.

وی با بیان اینکه تامین حق‌آبه‌های کشاورزی روستاهای شورین، سنگستان و آبشینه بر اساس ورودی آب رودخانه به میزان ۲.۲ میلیون مترمکعب است گفت: یکی از اساسی‌ترین اقدامات، لوله‌گذاری یا احداث کانال بتنی انتقال آب از سد اکباتان به اراضی کشاورزی این سه روستا است که پیشنهاد می‌شود به دلیل صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش راندمان این خطوط انتقال توسط توسط سازمان جهاد کشاورزی انجام گردد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان تاکید کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی سد اکباتان و خشکسالی‌های پی در پی حادث شده، به نظر می‌رسد یکی از اولویت‌های کشاورزان پایین دست سد اکباتان پیگیری و اجرای خطوط انتقال اب کشاورزی به اراضی آنهاست و در حال حاضر هیچ توجیه فنی و اقتصادی برای انتقال آب از طریق کانال‌های سنتی وجود ندارد.

وی اظهار کرد: طرح انتقال آب از دره مرادبیگ به تصفیه‌خانه شهید بهشتی، حدود ۹ کیلومتر است و افزود: با توجه به محدودیت اعتباری، حدود ۲ کیلومتر آن انجام شده است.

ستوده هدف از اجرای طرح انتقال آب دره مرادبیگ در فصول غیر زراعی و باغداری را تامین آب برای مصرف شرب شهر دانست و یادآور شد: با اجرای این طرح میزان مصرف آب در فصول غیر زراعی از سد اکباتان کاهش پیدا می‌کند تا بتوان حجم آب بیشتری را برای تابستان در مخزن سد ذخیره کرد که برای تکمیل این طرح ۱۵۰ میلیارد ریال با قیمت‌های فعلی و فهرست بهای سال جاری اعتبار نیاز است.

وی افزود: منابع تأمین و توزیع آب شرب شهر همدان شامل سد اکباتان، سد آبشینه، رودخانه عباس آباد و چشمه دره مرادبیگ چاه‌هاست که به میزان ۱۷۰۰ لیتر در ثانیه است.

انتهای پیام/۸۹۰۰۳/

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان تنش آبی کاهش اب سد اکباتان مدیرعامل شرکت آب منطقه ای میلیون مترمکعب استان همدان سد اکباتان مصرف آب انتقال آب صرفه جویی سال گذشته سال جاری منابع آب تامین آب آب شرب حجم سد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۱۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور پروانه چرا برای ۶۰۰ هزار واحد دامی در همدان

ایسنا/همدان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان اینکه سال گذشته ۶۰۰ هزار واحد دامی پروانه چرا برای روستائیان و عشایر استان صادر شده است، گفت: سال گذشته ۲.۵ برابر ظرفیت دام عشایر وارد مراتع استان شده بود.

اسفندیار خزایی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه امسال پیش‌بینی می‌شود تعداد دام عشایر کاهش یابد، اظهار کرد: در بازدیدی که از عشایر استان صورت گرفته، گله آنچنانی ندیدیم.

وی با اشاره به اینکه تعداد دام عشایر استان همدان ۴۵۰ هزار رأس است، تصریح کرد: حدود ۷۰ هزار هکتار سامانه عشایری در استان وجود دارد که به ازای هر هکتار برای یک رأس دام پروانه چرا صادر می‌شود.

خزایی با تأکید بر اینکه یکی از وظایف منابع طبیعی در راستای حفظ مراتع رعایت تقویم کوچ است، ادامه داد: سال گذشته تقویم کوچ با دقت رعایت شد و حتی تعدادی از عشایر دیرتر وارد استان شدند و امسال نیز بارش‌ها کمک کرده و عشایر هنوز به مراتع نرفتند.

مدیرکل منابع طبیعی استان همدان با بیان اینکه وضعیت پوشش مراتع استان بهتر از نرمال شده است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه وضعیت پوشش گیاهی مراتع بهتر شده و پیش‌بینی‌هایی برای اطفاء حریق و آتش‌بُر صورت گرفته است.

وی با تأکید بر اینکه باید برنامه برای چرای دام عشایر وجود داشته باشد و به اندازه ظرفیت مراتع تعلیف دام صورت بگیرد، گفت: تعدادی از فرزندان عشایر شغل پدران خود را ادامه می‌دهند و به کار دامپروری اشتغال پیدا می‌کنند، در حالی‌که ظرفیت مراتع افزایشی نداشته است، بنابراین باید مشاغلی غیر از دامپروری نظیر زنبورداری و صنایع‌دستی برای فرزندان عشایر ایجاد شود.

خزایی با بیان اینکه کسانی‌که خارج از چهارچوب عشایر دام خریداری کرده و اقدام به چرای دام‌های خود در مراتع عشایری می‌کنند نیز پیگیری می‌شوند، ادامه داد: کنترل دام عشایر شروع شده است و بعد از استقرار جمعیت دقیق دام مشخص خواهد شد اما تعداد دام عشایر در سال گذشته ۲.۵ برابر ظرفیت مراتع استان بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • استان البرز با کاهش منابع آبی مواجه است
  • عباس عبدی: قانون فرزندآوری به لحاظ مصرف منابع مالی فاجعه است
  • عباس عبدی : قانون فرزندآوری به لحاظ مصرف منابع مالی فاجعه است / در دولت جدید با تشدید ناامیدی ، شاهد کاهش دوباره فرزندآوری شدیم
  • اوضاع وخیم ذخایر آبی در ۱۱ استان کشور؛ آب پنج سد تهران کاهش ۵ درصدی دارد
  • اوضاع وخیم ذخایر آبی در ۱۱ استان کشور/ آب پنج سد تهران کاهش ۵ درصدی دارد
  • تنها ۳۵ درصد سدهای کشور خالی است + جزئیات
  • آبگیری بیش از ۸۰۰ هزارمتر مکعب از سازه‌های آبخیزداری درمیان
  • صدور پروانه چرا برای ۶۰۰ هزار واحد دامی در همدان
  • تکذیب وجود آرسنیک در آب سد تالوار همدان
  • آب تالوار آرسنیک ندارد/ نیترات آب در دشت شهرستان بهار بالاست